Het verhaal van De Gelukkige Druif

Hallo, ik ben Druifje, Gelukkig Druifje voor jullie wijnliefhebbers. En weet u wat, voor het eerst ben ik helemaal gelukkig, op mijn gemak met de wereld omdat ik eindelijk op mijn helderst kan schijnen als ik in uw glas ben. Mijn bijdrage aan uw plezier wordt eindelijk gerespecteerd zoals het hoort. QelviQ, Your Personal Sommelier, levert de wijn op de juiste serveertemperatuur en dat maakt mijn leven compleet. Het was niet altijd zo...

U moet weten dat ik een geweldig avontuur heb meegemaakt om uiteindelijk in uw glas terecht te komen. Ik moest rijpen en de warme zonnestralen absorberen, en alle  voedingsstoffen uit het terroir opnemen. Toen ik volwassen was, werd ik van de wijnstok geplukt en begon mijn tweede leven. Ze verpletterden me en sommigen van ons werden gevild, ik weet dat het wreed klinkt, maar het stoorde ons niet. Toen kreeg ik vrienden zoals gist en suiker, en we hadden een geweldig feest. Daarna hebben we even de tijd genomen om uit te rusten en hebben we heerlijk geslapen in prachtige eiken bedden. Na onze uitgebreide rust hebben ze ons in een fles gestopt voordat we in speciale dragers naar een winkel dicht bij u werden vervoerd. Daar pakte u me op en stopte me in uw wijnkast. Sommige van mijn vrienden kwamen terecht in een prachtig gelambriseerde wijnkelder.

Maar toen gebeurde er iets vreemds. We werden uit de wijnkoelkast of kelder gehaald en mijn rode vrienden werden gewoon op tafel gezet zonder enige bescherming tegen de warmte van de kamer. Mijn rode duivels voelden zich heerlijk bij 16°C en plotseling zweetten ze bij 23°C kamer. Het ergste van alle mensen was dat ze die dronken aan die temperatuur, wat nog erger was. Ik en mijn zussen werden in een ijskoude emmer gezet en we hadden het zo koud dat we erin slaagden de smaakpapillen van onze drinkers te bevriezen, waardoor alle smaak verdween. Ik maakte deel uit van een geweldige witte wijn die ideaal was bij 11°C maar ze schonken ons in bij 5°C ! 

Dit mag ons nooit meer overkomen. En gelukkig is er een oplossing om op de optimale temperatuur en smaak van mijn toekomstige vrienden te genieten. Die oplossing is QelviQ, uw persoonlijke sommelier

Wijnliefhebber? Wil je nog meer leren? Download uw GRATIS 64 pagina's tellende e-book!

"Hallo, ik ben Wim, sommelier en wijnliefhebber net als jij! Mijn collega-sommeliers begrijpen het belang van het serveren van wijn op de juiste temperatuur. Ze weten dat als wijn te warm is, het zijn smaken en complexiteit verliest, en als wijn te koud geserveerd, verdooft het je smaakpapillen. Een paar wereldberoemde sommeliers en ikzelf zullen dit verder uitleggen en enkele interessante (smaak)casestudy's delen."

Download nu uw GRATIS exemplaar van 'The Art Of Wine'